пʼятницю, 28 квітня 2017 р.

"Спасибі за перемогу!"

   
Саме під таким гаслом пройшла зустріч учнів Гориславського НВК з учасником бойових дій Великої Вітчизняної війни Гориславцем Андрієм Андрійовичем та головою Ради Ветеранів села Гориславці Коровниченко Катериною Миколаївною. У ході зустрічі Андрій Андрійович розповів дітям про свій бойовий шлях, який він розпочав ще неповнолітнім юнаком у 16 років. Молодий солдат закінчив через рік військову  школу танкістів і пішов на фронт. 4 довгих роки війни захищав рідну землю, втрачав бойових товаришів, був неодноразово поранений,  але згідністю виконував свій обов’язок . Під Берліном Андрій Андрійович був тяжко контужений, і  Перемогу зустрів у госпіталі.
14 квітня 2017 Андрій Андрійович відсвяткував свій 93-й день народження. Бажаємо ветерану міцного здоров’я  та довгих років життя, щоб і надалі він зустрічався з учнями школи та ділився своїми спогадами.

Катерина Миколаївна розповіла учням про бойовий шлях своєї свекрухи Коровніченко Марії Андріївни, яка , на жаль, не дожила до сьогодні, та свої спогади про воєнні роки   назавжди залишила в пам’яті сина та невістки. Катерина Миколаївна з гордістю та болем в серці зачитувала рядки з книги спогадів матері. Діти з цікавістю розглядали фотографії зустрічі Коровніченко М.А. з однополчанами.
Діти з великим зацікавленням ставили питання ветерану, і з ще більшим задоволенням фотографувалися на пам
ять .
Наприкінці зустрічі відбувся концерт , після якого учні та ветерани поклали квіти до пам’ятника захисникам села Гориславці.








Немає коментарів:

Дописати коментар

  Протокол № 7 засідання педагогічної ради Гориславської гімназії Присутні: 14                                                        ...