пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

День козацтва


14 жовтня православні християни святкують День Покрови Пресвятої Богородиці. В цей же день відзначається День українського козацтва та День захисника України. Тож напередодні цього чудового свята, з 9 по 12 жовтня в Гориславському НВК були проведені заходи, спрямовані на виховання в учнів патріотизму, інтересу до вивчення історії свого народу, бажання стати нащадками славних лицарів українських–козаків, щоб захищати свою рідну країну, її суверенність і незалежність.

Бібліотекарем була організована книжково-ілюстраційна виставка "Козацтво – душа України", яка допомагала дітям розширити свої знання про козаків, їх традиції, побут, звичаї тощо. Протягом тижня проведено інтерактивні уроки історії, де за допомогою мультимедійних технологій учні поринули в історію створення українського козацтва.

            12 жовтня було проведено спортивний захід "Козацькому роду нема переводу". Змагалися хлопці 2-9-х класів. Дівчата із задоволенням вболівали за своїх однокласників. Команди продемонстрували силу, спритність, витривалість, показали знання з історії козацтва. У підсумку хлопці були нагороджені грамотами.
         Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.






Немає коментарів:

Дописати коментар

  Протокол № 7 засідання педагогічної ради Гориславської гімназії Присутні: 14                                                        ...