пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Тиждень української писемності та мови


9 листопада в Україні відзначають велике свято — День української писемності та мови. Традиційно у Гориславському НВК відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови, в яких активно беруть участь учні та вчителі.




         Тиждень розпочався  флешмобом на загальношкільній лінійці «О мова моя, душа голосна України!». Учні 2 -9 класів та вчителі читали поезії про українську мову. З дитячих уст пролунали найголовніші слова тижня «Наша мова диво калинове». Було організовано  книжкову виставку «Як парость виноградної лози, плекайте мову».
         7 листопада було проведено конкурс ілюстрацій для 1-4 класів «В гостях у казки». Учні з задоволенням малювали малюнки до своїх улюблених казок. А учні 5-9 класів представили власні кросворди «Чарівний світ народної казки».
         8 листопада серед учнів 5-9 класів відбувся конкурс «Філологічний ерудит» присвячений Дню української писемності та мови.
         У День української писемності та мови, 9 листопада, на Українському радіо відбувся диктант національної єдності. Тож, за багаторічною традицією, наші учні залучилися до акції, що мала на меті об'єднати всіх небайдужих навколо українського слова.
         Головною метою тижня було закликати учнів бути гордими громадянами своєї країни, бо ми належимо до такого прекрасного народу, маємо таку мальовничу Батьківщину, таку співучу, багату мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Протокол № 7 засідання педагогічної ради Гориславської гімназії Присутні: 14                                                        ...