пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Здрастуй, птахо!

Ось і прилинули теплі весняні деньочки. А разом із ними на крилах перелітних пташок в наш Гориславський НВК прилинуло і довгоочікуване свято «День зустрічі птахів», яке припадає на останні дні березня.



До свята готувались не один день, долучились і вихованці, і педагоги, і батьки. І ось 31 березня в стінах навчального закладу залунали весняні трелі пташиних голосів – розпочалося свято. Воно проходило в два етапи. Спершу учні середніх класів готували і представляли презентації про перелітних птахів, котрі селяться у нашій місцевості, молодші школярі  представили яскраві малюнки пернатих друзів, розказували прислів’я та приказки, загадували цікаві загадки, декламували вірші про птахів, а дівчатка 2-4 класів виконали гарний танок . Другим етапом святкування було розвішування власноруч виготовлених будиночків для птахів. До роботи наші маленькі майстри підійшли і творчо, і з відповідальністю, тож потрудились на славу. Будиночки вийшли різні – не схожі один на одного, акуратні, міцні, затишні. Особливо відзначились роботи Глінського Ярослава, Глінського Антона, Вострякова Максима, Лавренка Максима та Глінської Ілони.
Свято пройшло весело і на високому рівні. І не дарма, бо наші школярі не один рік поспіль вивчають природу, ведуть охоронну роботу, вивчають проблеми екології, беруть участь в районних та обласних конкурсах екологічних агітбригад. Доречі, 16 березня 2016 року команда екологічної агітбригади «Клич» Гориславського НВК представляла Піщанську громаду на обласному зональному конкурсі агітбригад в місті Семенівці  і повернулись  із призовим третім місцем.
Кожній дитині, ще з дитячого садочка, а потім і в школі прищеплюється любов до природи рідного краю, дбайливе та бережне ставлення до навколишнього світу. І це шкільне свято є ще одним етапом на шляху екологічного виховання молодого покоління.

Отож, нові затишні будиночки чекають зеселення. Пташки, заселяйтеся!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Протокол № 7 засідання педагогічної ради Гориславської гімназії Присутні: 14                                                        ...