четвер, 17 травня 2018 р.

День вишиванки




17 травня учні нашого навчального закладу святкували Міжнародний день Вишиванки. Традиційно склалося так, що підготовка до цього свята проходить креативно та творчо. От і цього року педколектив та учні школи не традиційно підійшли до святкування  цього дня.
Всі учасники свята були одягнені у вишиванки. Найстарші учні підготували вітальні вірші про вишивку. На свято були запрошені гості: художні колективи сільського будинку культури «Берегиня», «Калинове намисто» та батьки учнів.
Заступник директора з навчально-виховної роботи Середа О.В. ознайомила учнів школи з історією виникнення свята, розповіла про сучасні вишиванки, їхній вплив на світову моду. Діти молодшої школи з цікавістю дізналися, що це свято доволі «молоде».

Потім всі учні та їхні класні керівники отримали завдання. Вони мали розфарбувати історичні регіони України у традиційних кольорах та підготувати цікаву інформацію про цей регіон для того, щоб у заключній частині свята створити карту «Вишиваної України».
Свято розпочалося з квесту. Він проходив по чотирьох станціях:
I станція – виставка власної колекції старовинних вишитих рушників та сорочок, яку представила вчитель початкових класів Погорілець О.В.
II станція – виставка власних робіт вишитих рушників та картин Коровніченко К.М.
III станція – виставка власних робіт в’язаних картин Гришачкіної Валентини. Діти із захопленням та здивуванням розглядали «Герб села Гориславці».
IV станція – виставка власних робіт учнів школи та робіт їх батьків, яка розповіла про історію рушників, вишитих картин та традиції сімей.
Всі діти з великим задоволенням розповідали цікаві повідомлення про історичні  регіони України і створювали карту України з розфарбованих вишиванок.
Завершилося свято веселим флеш-мобом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Протокол № 7 засідання педагогічної ради Гориславської гімназії Присутні: 14                                                        ...